Vegemin Seitankinkku

RESEPTI YHDELLE KINKULLE (n. 600g)

• Vehnägluteeni 3dl (n. 230g)
• Gram, eli kikhernejauho 1,5dl (n. 80g)
• Mustapippuri, jauhettu Teelusikallinen (n. 2g)
• Garam Masala Ruokalusikallinen (n. 3g)
• Jauhettu pomeranssinkuori Ruokalusikallinen (n. 3g)
• Jauhettu paprika Teelusikallinen (n. 2g)
• Sinappijauhe Teelusikallinen (n. 2g)
• Suola Ruokalusikallinen
• Siirappi ½ dl
• Sinappi 2 ruokalusikallista
• Vesi 3-4 dl

Katsottuasi kaiken valmiiksi, virittäydy sopivaan tunnelmaan ja pukeudu esiliinaan, jos haluat.

1) Sekoita kuivat aineet keskenään.
2) Lisää vesi, siirappi ja sinappi rauhallisesti ja tasaisesti vaivaten.
3) Muotoile vaivatusta taikinasta ranteenvahvuinen, pitkähkö paisti. Kääri folioon (jos sinulla on kestoleivinpaperia, se käy tähän myös hyvin) ja keitä hiljalleen n. 1,5 – 2h.
4) Keittämisen jälkeen, anna kinkun levätä ja vetäytyä yön yli. Voit nopeuttaa kinkun jäähdyttämistä esim. nostamalla sen kattilasta parvekkeelle tai pihalle ennen jääkaappia.
5) Seuraavana päivänä leikkaa kinkku haluamasi paksuisiksi siivuiksi ja kasaa takaisin muotoonsa.
6) Levitä kinkun pintaan valitsemaasi sinappia, jonka jälkeen ripottele päälle korppujauhoja. Voit koristella huntua esim. painelemalla siihen veitsellä ristikkoviillot.
7) Käytä kinkkua vielä lyhyesti uunissa, noin kymmenen minuuttia ja 150 astetta. Näin sinappihuntu saa hieman jämäkämmän rakenteen.
8) Asettele kinkku tarjoiluastiaan. Voit koristella sitä vielä vaikka neilikoilla tai rosmariininoksilla.

P.S. Vegem käyttää kinkussaan omaa marinadiaan. Sinäkin voit marinoida oman kinkkusi siivuttamisen yhteydessä. Valmista vain mielesi mukainen kastike ja anna siivujen marinoitua siinä vähintään pari tuntia.