Paholaisen Seitanpata

  • 200g seitania lastuina/pieninä paloina
  • 1 normaali tomaatti (tai 7-8 kirsikkatomaattia)
  • 80g punaista paprikaa ( = pieni paprika tai isommasta puolikas)
  • 125g purjoa ( = 1 “normaali”kokoinen)
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3cm tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 punainen chili pieneksi pilkottuna (käytin itse vihreää chiliä)

 

  • 2rkl paseerattua tomaattia (tai tomaattipyrettä)
  • 2rkl sitruunamehua (tai limemehua tai 1rkl riisiviinietikkaa)
  • 2rkl agavesiirappia (tai sokeria)
  • 1tl maissitärkkelystä
  • 3/4tl suolaa

 

  • 3rkl kasviöljyä
  • 1/2tl mustapippuria rouhittuna
  • 1/2tl korianteria (en tykkää, joten jätin vain pois)
  • 1tl chilijauhetta (tai paprikajauhetta)
  • 6-8 currylehteä (en löytänyt kaupasta, joten käytin 1/2tl garam masalaa)
  • koristeeksi tuoretta persiljaa (tai korianteria)
  • koristeeksi limesiivuja

 

1. Sekoita pienessä kulhossa tomaattipyree, sitruunamehu, agavesiirappi, maissitärkkelys ja suola.

2. Lämmitä öljy isossa pannussa. Lisää pilkottu sipuli, valkosipuli, purjo, inkivääri ja chili sekä mustapippuri, korianteri, chilijauhe ja currylehdet. Paista kokoajan sekoittaen, kunnes purjo ja sipuli alkavat pehmentyä ja saavat vähän väriä, 3-5min.

3. Lisää seitan ja sekoita hyvin. Paista 2min kokoajan sekoittaen.Lisää tomaatti ja paprika. Paista kunnes tomaatit “hajoavat” ja paprika alkaa pehmentyä, 3-5min.

4. Vähitellen lisää sekoittaen joukkoon alussa tehtyä tomaattikastiketta. Vähennä samalla lämpöä. Paista kokoajan sekoittaen, kunnes kastike on paksuuntunut ja paprika pehmentynyt mutta ei ylikypsynyt, 7-10min. Poista sitten pannu liedeltä ja pidä peitettynä tarjoiluun asti.

5. Koristele persiljalla ja limesiivuilla.